ceturtdiena, 2012. gada 24. maijs

I Love You Marseille

Lietainà piektdienas rità devos prieciga uz vilciena staciju, lai dotos celà uz Marselju. Lai tur noklùtu devos ar diviem vilcieniem, kur pàrsèdos Lyon stacijà. Un sàdà veidà lielàko dienas dalu es pavadiju vilcienà, pa pusei gulot un klausoties mùziku. Ierodoties saulainajà Marseille ap 5 p.m. satikos ar Lilitu. Mès devàmies uz mùsu jauno màjvietu, jautàjot garàmgàjèjiem celu, kas atradàs netàlu no pasa centra. Ierodoties tur mùs pàrsteidza jauka màkslinieku gimene ar diviem kakiem un mazu vecu suniti. Gimenè sieviete nodarbojas ar mèbelu apgleznosanu, bet virietis - mèbelu izgatavosanu.
Tajà pat vakarà divu, so lielisko cilveku dèls - Samy, mùs aizveda lidz Notre Damm baznicai, kas atradàs kalnà augsà, nopriecàjàmies, kad nav turp jàdodas ejot. Vakars bija saulains un silts, bija patikami doties majup ejot pa skaistajàm pilsètas ielàm. Pa celam ejot, sakàrojàs èst, patiesibà jau bija pienàcis vakarinu laiks un nolèmàm iegàdàties picu, ko turpat netàlu no mums gatavoja. Laimigas ar picu devàmies uz parku... Un izràdàs, kad Marseille èd daudz picu un pastu, jo dienvidnieki ir nedaudz iespaidojusies no Itàlu virtuves, lidz ar to visur var manit picèrijas, hot dogu stendus,  un tris dienas pèc kàrtas mès vakarinojot pie gimenes ari èdàm pastu. 

Skats no Notre Damm

Nakamajà rità pamostoties un ieraugot sauli, bija priecigs pràts un tàdèl nolèmàm doties pastaigà pa pilsètu. Si bija traka diena mès kopumà pavadijàm pilsètà 9 stundas, apskatot pilsètu, iepèrkoties, mès pat braucàm ar kugiti, lidz vienam Marseille punktam, kur nokluvàm lidz jùrai un dabùjàm kàjinas pamèrcèt ùdeni. Diena bija jauka un saulaina, bet tà bija ''nedaudz'' vèjaina. Vakarà mès ar Samy devàmies uz vienu no pilsètas bàriem, kas atradàs netàlu no jùras. Protams mès neatturèjàmies un devàmies ar vina glàzèm un françu dziesmàm pie tàs pasèdèt un pabaudit skaisto skatu uz pilsetu un noklausities vilnu salkonà. Sajà vakarà uzzinàjàm, kad ja tev tiek ieliets pèdèjais vins, kas bijis pudelè, tad drizumà tu precèsies. 







Nakamàs dienas rits sàkàs ar diviem klauvèjieniem. Pirmais, pie mùsu istabinas jumta loga klauveja lietus piles, kas jau liecinàja, kad diena bùs lietaina, bet otrais klauvèjiens bija pie brokastu galda. Draudzins atlidoja paèst maiziti :) Dienu mès pavadijàm parsvarà pa majàm, bet pirms vakarinàm devàmies uz kino, kur noskatijàmies jauku komèdiju "The Best Exotic Marigold Hotel" un vakara noslègumà viesgimenei pagatavojàm vakarinàs kartupelu pankùkas, kuras garsoja visiem un tika apèstas lidz pèdèjai. Ne tomèr lidz pèdèjai; jo vienu gan atstàja, jo tà esot paraza; kad pedèjais kumoss ir jàatstàj. 


Nàkamais rits atkal bija lietains un Lilita devàs màjup, bet es izlèmu palikt dienu ilgàk. Lilitu pavadiju uz vilcienu un pati devos pastaigà pa veikaliem un nopirkt pàris suvenirus. Pamaniju to, kad seit visur var iegàdàties ar lavandu saistitas lietas, piemèram, dzeramo sirupu, konfektes, smarzas. Pèdèjà dienà es devos apskatit vienu màkslas muzeju un tad pèc pusdienàm taisnà cela devos uz majàm....
.....Negribèjàs braukt prom, bet tà jau vienmèr notiek, kad esi brivdienàs. Sis brivdienas bija patikamas, pat ar visu lietaino laiku, si pilseta mani garigi nomierinaja :)




P.s. Atkal es jau te atri visu uzrakstu, bet ir sanàcis tà, kad knapi visam laiks pietiek. Tiesi pèc mènesa es beidzu savu projektu - sàkam laika atskaiti :)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru