sestdiena, 2011. gada 6. augusts

Tev ir jānotic sev, kad neviens cits netic. Tas padara tevi par uzvarētāju

Šī nedēļa pagāja mierīgi, atšķirībā no pēdējām 3 nedēļām. Vismaz dabūju atpūsties. Trešdien apmācības jaunajiem voluntieriem noritēja labi. Jaunieši tādi atvērti, bet vienā laikā likās kad viņi ir nedaudz nobijušies. Man bija prieks, kad viņi zināja angļu valodu, tādā veidā bija vieglāk sazināties un novadīt pāris aktivitātes. apmācības noritēja 3 stundas, laikam tāpēc kad bija tikai 3 voluntieri. Atceros, kad Latvijā mūs spīdzināja ar 24 stundām, kaut gan es nezinu vai viņi ieguva vairāk vai mazāk, itkā izgājām cauri visām lietām :) No šis nedēļas ieplānotajiem darbiem nesanāca tos kaut kā pabeigt, sāku veidot prezentāciju par Latviju. Biju domājusi viens, divi un gatavs... bet tomēr ne, ir tik daudz lietu ko salikt iekšā prezentācijā. Latvija tomēr ir diezgan daudzveidīga, kā jau katra valsts. Gribās jau tik daudz ko parādīt un pastāstīt, bet nevar jau cilvēkiem likt klausīties prezentāciju 20 minūtes, jo varbūt tiem nemaz neinteresēs citas valsts kultūra, nju cilvēki jau ir dažādi. 

Laiks šeit iespārda gan, ja iepriekšējā nedēļas nogale bija saulaina, tad šī nu gan tāda nav. Trešdien pa dienu ārā bija +36, kaut gan nemaz tik karsts nelikās. Bet tā pārējais laiks ir lietains, bet nav auksts. Tātad ceturdiena iepazinos ar vienu puisi, kas dzīvo manā mājā viņš ir no Anglijas, jee un viņš nerunā franciski, vismaz neesmu tāda vienīgā, kas nerunā :) Tad vēl es varu šeit iet mācīties spēlēt kādus mūzikas instrumentus, bez maksas. Te var spēlēt ģitāru, sintezatoru un bungas. Varbūt pamēģināt (ja galīgi nav ko darīt), ko jūs ieteiktu ? :) Te ir cilvēki, kas var iemācīt ! :) Manā pilsētā jūlijā un augustā, reizi nedēļā notiek koncerti, kurus var apmeklēt bez maksas. Par cik bija lietaina diena, tas notika iekštelpās. Tā nju vakarā sarosījos iet. Aizgāju un ieraudzīju garu garu garu rindu man priekšā... apgriezos uz otru pusi un devos pastaigāties :) Vismaz apskatīju otru pusi pilsētai, tā saucamo pārupi (kā Rīgā - Pārdaugava). Visas ielas tukšas, nav neviena cilvēka, mašīnas, bet kad atgriezos centrā, cilvēku bija daudz.... Dažas bildes, nekas ļoti interesants, bet ir ok ! :) 




Tātad vakardien bija piektdiena... Izdomāju, kad jājiet uz kino. Aizgāju un uzzināju kad no 13 filmām rāda trīs filmas angļu valodā. Biju priecīga par to, jo pilsētā, tas ir vienīgais kino, kur rāda dažas filmas angļu valodā, atšķirībā no pārējiem diviem. Paņēmu pēdējo seansu, jo iepriekšējo jau biju nokavējusi. Izvēlējos filmu "Submarine". Angļu ražojums, visai interesanta komēdija, ar interesantiem aktieriem un sižetu , kā jau angļi, veido visai savdabīgas filmas ( filmas trailers ). Skatīties var, bet laikam nākam reiz iešu uz Hariju Poteru :) 
Ziniet, kas ir pats jaukākais... es vakardien atradu kaut ko līdzīgu biezpienam, saucamo - mājas sieru, kas maksāja 4 euro, diezgan dārgs, bet reizēm jau var atļauties, tādas lietas nopirkt es par to biju dikti priecīga. Bet tomēr brokastis ar kafiju un kruasānu vai bageti ar sviestu ir labākas. Delicious ! 

2 komentāri:

  1. Bungas, Tev noteikti jāmācās bungas! :D

    AtbildētDzēst
  2. Nu nez... varbūt pamēģināšu... drošvien nekas sarežģīts, tik sit pa bungām :)

    AtbildētDzēst