pirmdiena, 2011. gada 12. septembris

Mīlestība - viens no ļaunumiem, kuru nav iespējams noslēpt. Viens vienīgs vārds, viens acu skatiens, dažreiz pat klusēšana to nodod

Nedēļu pavadīju seminārā par brīvprātīgo darbu, saulainā vietā, ko sauc par Sommieres. Saulīte katru dienu un vakari silti, jo silti ! Ceļā devos otrdienas rītā, ar vilcienu uz saulainajiem dienvidiem, kur ceļā pavadīju 7 stundas, tikai ar vilcienu !  Daba, kas tur apkārt skaista, jo skaista - kalni, olīvkoki, upes un ezeri smaragd-zaļā tonī - acīm paveras brīnumaini skati, ko ar fotoaparāta objektīvu nevar uzņemt. Vien tikai bauda un atmiņas paliekošas !
Kopā bijām jaunieši 19 - Latvijas, Ungārijas, Rumānijas, Armēnijas, Itālijas un protams Vācijas. Kopā vācieši sabraukuši bija 12, par kuru kā tautu, man neradās labs priekšstats. Vācija, kā valsts mani nekad nav saistījusi, ne valodas, ne kultūras jomā, bet par cilvēkiem, kas dzīvo šajā valstī neko nezināju, šajā nedēļā bija lieliska iespēja to uzzināt - un sapratu, kad vien tikai tas, ka karjera un valoda jauniešiem svarīga, tos vairs nekas cits neinteresēja, bet tas jau ir tikai mans viedoklis.
Satiku lielisku meiteni no Latvijas, kura dzīvo diezgan patālu no manis. Bet kopā pavadījām jauku laiku pastaigājot pa pilsētu uz iepazīstot "franču kultūru" no cita aspekta. Dienvidos cilvēki dzīvo atšķirīgāk, pagaidām man vairāk saista Francijas Ziemeļu puse, bet iespējams tas ir tādēļ, kad esmu pie tās pieradusi jau. Par pašu semināru - tas bija par ilgu un man tas bija garlaicīgs, jo visas lietas jau uzzināju pirms braucu savā projektā. Bet atskatoties no šodienas skatu punkta, kā nedēļa pagājusi - varu tikai bilst, kad tā bija lieliska. Caur nogurumu un garlaicību, klāt nāca liela, liela deva smieklu, kas šo pasākumu padarīja lielisku !

 Daļa no Romas impērijas !
 Skats uz Sommieres
 mmm, granātāboli

Vakardien biju izgājusi ārā pa pilsētu pastaigāties. Pilsētā notika svētki, kas norisinājās triju dienu garumā. Ielas bija pilnas ar cilvēkiem. Tēma pasākumam bija saistībā par Eiropu un Āziju. Re daļiņa no Ķīniešu kvartāla...

Tas arī pašlaik viss. Skrienu uz darbiņu ! Jauna nedēļa - jauni notikumi ! 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru