svētdiena, 2012. gada 1. janvāris

I love you PARIS

Man bija trīs neaizmirstamas dienas PARĪZĒ, trīs dienas Parīzē, tas bija par maz, bet pietiekami, šī neaizmirstamā pilsēta ir atstājusi uz mani paliekošu iespaidu, gribās tur atgriezties un vēl laiku pavadīt. Parīze ar savu šarmu, romantismu un neaizmirstamiem skatiem un ēkām, pasaules romantiskākā pilsēta, beidzot varēju to izjust ar savām acīm....

Kad ierados pirmajā dienā Agathe mani sagaidīja stacijā, kur tālāk devāmies ar metro nolikt mantas uz mūsu turpmāko dzīvesvietu, kur apmetāmies trīs dienas. Pirmais ko devāmies apskatīties bija Triumfa arka un pēc tam devāmies pastaigā pa pasaules skaistāko ielu, uz kuras atrodas slavenu zīmolu veikali, kur iepērkas slavenības. Pusdienot devāmies pie Agathes māsīcas, kā jau pieklājas franču stilā, ar aperitīvu dienas vidū. Pēc pusdienām devāmies pastaigā pa Montmartre, kura paceļas virs Parīzes ar neskaitāmām mazām ieliņām, kur apskatījāmies Parīzes ainavu no Montmartre augšas, apskatījāmies mākslinieku laukumu, kur rosījās mākslinieki ar saviem un topošajiem mākslas darbiem. Atvadījāmies no Agathes māsīcas devāmies apskatīt Moulin Rouge un pastaigāt pa Pigalle. Kā arī apskatījāmies iespaidīgo celtni Nacionālo operu un iespaidīgo galeriju Lafayette, kas vizuļoja skaistās gaismiņās. Vakara noslēgumā apskatījāmies Pompidou muzeju, bijām tik ļoti piekusušas, kad apskatījāmies piecu stāvu vietā, tikai divus no tiem, kas bija saistīti ar moderno mākslu. Pēc muzeja apmeklējuma devāmies satikties ar Lusiju uz suši restorānu, kur gardi paēdām vakariņas un parunājamies par puišiem un citām interesantām tēmām, pēc vakariņām devāmies uz bāru, kur klausījāmies, kā spēlē Lūsijas brāļa grupa, lēnām malkojot alu. 

 Triumfa arka 

 iepirkšanās iela 

 mazākais restorāns Parīzē :) 





 Montmartre bazilika

siena uz kuras rakstīt Es tevi mīlu, visās pasaules valodās, 
atradām arī latviešu valodā

 Ja zināt filmu Amelia, tad šis ir tas restorāniņš, kur viņa strādāja


Opera



Metro stacija, šīs dizains man patika

 Pompidou muzejs




Nākamajā dienā kārtīgi izgulējāmies, paēdām brokastīs kruasānus, sagatavojām pusdienās maizītes līdzi ņemšanai un ar metro devāmies uz Luvru. Luvra ir ļoti iespaidīga un skaista. Tā ir tik liela un tajā ir tik daudz eksponātu, kad nostājoties pie katra mākslas darba 3 sekundes ir vajadzīgi trīs mēneši, lai apskatītu visu muzeju. Apskatījāmies slavenu mākslinieku gleznas un protams pašu svarīgāko gleznu muzejā - Monu Lizu, pie kuras tuvumā neizdevās pieiet, jo muzejā bija ļoti daudz apmeklētāju. Apskatījāmies arī nodaļu par Ēģipti un seno Grieķiju, kas man patika. Lai tiktu ārā no muzeja, mēs nedaudz apmaldījāmies. Devāmies uz Starbucks pēc karstas šokolādes, dzerot to un lēnā garā pastaigājot devāmies uz Parīzes simbolu - Eifeļa torni. Tūristu bija mežonīgi daudz, bet man ļoti, ļoti gribējās uzbraukt augšā un redzēt skatu no tā. Tā nu Agathe mani pameta vienu, jo viņai negribējās stāvēt rindā uz to, bet viņa piekrita ar mani paēst  pusdienas kopā, un tad es paliku viena. Nostāvēju rindā stundu, kas beigu beigās bija tā vērts un nebija nemaz tik traki. Kad sāku stāvēt rindā bija vēl gaišs, bet uzbraucot augšā jau redzēju naksnīgo Parīzi. Skaisti, pilsēta ir varen liela, biju varen priecīga. Pēc Eifeļ torņa apskates devos pēc tējas, jo laiks ārā nebija īpaši patīkams un tad uz metro - viena, he he, devos satikties ar Agathi un Lusiju, lai dotos vakariņās pie otras Agathes māsīcas. Jauks vakars bija - ēdām gardo franču pīrāgu ar labu vīnu un protams desertā labs siers un saldējums. Un tad ar diviem metro un autobusu uz mājām čučēt...








Pēdējās dienas rītā devāmies apskatīties Parīzes dievmātes katedrāli no ārpuses un protams, kad nevarēja iztikt bez brauciena pa Sēnas upi. Ar laik apstākļiem mums nebija paveicies, lietus ik pa laikam lija, bet tas vienalga mūs neaizturēja braucienam pa Sēnas upi. Man tas patika, jo labi varēja apskatīties lielās Parīzes celtnes, Luvru, Katedrāli, Eifeļa torni un protams citas celtnes. Virs Sēnas upes slejas kopā 37 tilti, viss vecāko tiltu sauc "Jaunais tilts" :) . Pēc brauciena ar kuģīti devāmies uz suvenīru veikaliņu un tad pie Lusijas, lai paņemtu visu nepieciešamo Jaungada svinībām. Devāmies pie meitenes vārdā Cloe, kura strādā Luvrā. Lielisks vakars, mierīgā gaisotnē. Nobaudījām gardus ēdienus, pie kuriem piedzērām klāt gardus vīnus un īstos šampaniešus, puiši bija dabūjuši pa lēto. glāzes saskandinājām divas reizes, vienu, kad Latvijā ir iestājies jaunais gads un otru, protams, kad francijā. Patīkams vakars. 

 Parīzes dievmātes katedrāle

Skats no Sēnas upes

Labākais šampanietis Francijā, kurš bija tiešām izcils

Šodien ar Agathi cēlāmies diezgan agri, lai dotos katra uz savām mājām, lai rīt varētu visu dien kārtīgi izgulēties un atpūsties. Pēc trīs dienu pavadīšanas Parīzē, nemaz negribējās braukt uz mājām, jo šī pilsēta man ļoti patīk, kaut gan tūristu ir ļoti daudz un cilvēku masas ir it visur, bet vienalga ... gribās jau tagad tur atgriezties ! 


Laimīgu un brīnumainu Jums visiem jauno 2012. gadu ! Lai sapņi piepildās ....


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru