svētdiena, 2011. gada 17. jūlijs

Pasaulē nav nekā tāda, kas būtu pilnīgi aplams. Pat apstājies pulkstenis divreiz dienā rāda pareizu laiku

Pagājušās dienas bija jaukas... Pabiju Francijas laukos, pie bijušās voluntieres, kas dzīvoja pāris mēnešus Latvijā ! Biju ciematiņā ko sauc par "Le pin en - mauges", es pat nezinu, kā to var izrunāt ! Jauks, mazs ciematiņš ar 2'000 iedzīvotājiem. Ciematiņā nav neviena apģērba veikala, bet ir kāzu apģērbu veikals, kas likās jocīgi, jo uz šo ciematiņu cilvēki mēro pat 150 km, lai tikai iegādātos kāzu kleitu.  Dzīvojos šajā mājiņā, tur visas apmēram tādas izskatās. Jaunu uzzināju to, kad Francijā ūdens maksā dārgi, jo tas šeit nav daudz. Jēe, te nav odu, es tā par to sapriecājos, līdz vienu rītu uzzināju, kad te ir citi mošķi, kas kož -  viens puisis gulēja teltī, viņu pa nakti sakoda, kaut kas nezināms (acs plakstiņā un uz rokas, pampums bija tāds, itkā lapsene būtu iedzēlusi) Bet man pastāstīja, kad šeit ir piecu veidu zirnekļi, kas kož un vēl kaut kāds mošķis, tā kā man, labāk patīk, Latvijas odi. Un tad te visur skraida ķirzaciņas, bet tas gan ir mīlīgas, stipri lielākas ir par tritoniņiem.... :) 

 Par cik Francijā, bija tie svētki, trešdien bijām skatīties firework, kādā lauku ciematā. Iebraucam ciematiņā... visas ielas tukšas, nevienas mašīnas, neviena cilvēka, bet pulkstenis taču ir tikai 23.00 (man jau likās, uz kurieni mani ved :)  ). Nolikām mašīnu un devāmies uz ezeru, bet tur... pilns ar cilvēkiem, skatuve ar mūziķiem.Viss tik smuki izgaismots (žēl, kad aizmirsu paņemt fočiku). Un fireworks ar bija skaists, bijām pašā apkašā tam mmm :)  Gribu uz kādu pasākumu ! :)
Ceturtdien gatavojāmies Agathes svinībām, par godu tam, kad viņa atgriezās Francijā no Latvijas. Viss jau bija forši, bet neesmu pieradusi pie tādām svinībām.Tās sākās ap 16.00 (šajā laikā maziem bērniem dod launagu, bet pieaugušie to izmanto, lai sāktu svinības), tad iesākumā dod ābolu sidru (kas ir garšīgs, nevis kaut kādi mūsu Lucky dogi) maizi un ievārījumu, ko visi kā traki ēda :) tad 2 stundas stāv/ sēž / runājās, saka visādus tostu u.tml., tad dod vīnu un vēl kādu uzkodu, tad tikai ap 21.00 sāk ēst vakariņas, kas ilgst līdz 23.30 (citi dodas uz mājām, citi paliek vēl dejot). Tik daudz es laikam, sen nebiju ēdusi :) Viss bija ļoti garšīgs, it sevišķi viena citrona kūka. Bija jauki sastapt cilvēkus, kas bijuši Latvijā, runāties par kultūru, ēdieniem un dabu, tos salīdzināt. Ļoti daudzi, francūži, kas bijuši Jūrmalā, brīnās par to, kad tur ir ļoti daudz māju, kas ir nodegušas.Varbūt, kāds man arī varētu to izskaidrot ? ! :)  Interesanti, bija tas, kad viss bija dekorēts Latvijas karoga krāsās, tā pat arī viesi bija ģērbušies sarkanbaltsarkanās krāsās... Tas bija, tā forši, redzēt, kad citiem cilvēkiem patīk mazā  Latvija :)  


Man patika šitais instruments :) Tas ir piestiprināts pie sienas un ar to var atvērt vaļā vīna pudeles. Ļoti praktiski. Forši bija uzzināt, kad Latvijā, kas ir lētie vīni, pārsvarā sausie, kuri maksā no 2-3 ls apmēram, lieto te ēdiena gatavošanai (es tā vismaz sapratu) :)
Putniņi :)
Piektdien neko īpašu nesadarījām, jo bija neliels nogurums pēc party. Nedaudz pamācījāmies latviešu- franču valodu :) Bet bija liels prieks, redzēt šo skaisto saulespuķu lauku ... :) Dievinu tās....
Sestdien devāmies iepirkties un tad jau es devos vakarā uz savu pilsētu ar TGV vilcienu. Nedaudz par TGV vilcienu:
  • Francijā kursējošais TGV (izrunā Tē Zē Vē) vilciens ir ātrākais pasaulē. Tā vidējais ātrums sasniedz 263,3 km/h, bet 2007. gadā ir fiksēts rekords - 574,8 km/h. Tas gan ir jauki :) 
  • Tātad kartē sameklējiet pilsētas Angers un Marseille (dienvidos). Lai nokļūtu no vienas no šim pilsētām uz otru ar mašīnu ir jābrauc +/- 10 stundas, bet ar TGV vilcienu +/- 5 stundas :) Es tikai nezinu cik kilometri ir starp šim pilsētām 



Jauku dienu ! :)

P.s. Ja esat ciemos pie francūžiem, pie galda ēdiet lēni, lai nepiedāvā jums papildporciju, jo apmēram ir četru veidu ēdieni :) A un sieru pasniedz, ta kā desertu...
P.s.s. Domāju, kad nākamo ierakstu veikšu, nākam 5dien vai 6dien, jo rīt braucu uz nometni bērniem, jāstrādā. Ļoti ceru tikt pie okeāna :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru