piektdiena, 2011. gada 2. decembris

Patiesi laimīgs cilvēks ir tad, kad viņš jūtas laimīgs, īsti nezinot kāpēc tā jūtās

Šodien ir lietaina diena. Pa ilgiem laikiem lietus kārtīgs nolija un iestājās patiešām rudenīga sajuta, bet tāda patīkama sajūta, kad aiz loga līst, bet tu atrodies siltā gultiņā. Tagad klausos Frenku Sinatru, apēdu gardum, gardu saldējumu ar pekanriekstiem un pārdomāju vakardienas redzēto filmu "Two days in Paris", filma viennozīmīgi ir laba, ar lielisku ieskatu Francūžu, vai patiesāk sakot Parīziešu dzīvē. ar savu odziņu un kulmināciju, kaut gan filmai ir sliktas beigas, jo neatceros, kā filma beidzās, bet atceros visas filmas sižetu, kas manuprāt ir labāk, par to kā atcerēties, ka filma beidzas, jo pārsvarā visām filmām, beigās ir tik viens sižets. Noskatījos filmu un sagribēju vēl ātrāk apskatītes šo tūristu piepildīto, dārgo pilsētu, ko man, parasti, saka, tā nav Francija, tas ir pavisam, kas cits ! :)


Vakardien biju uz kārtējo couchsurfinga sanāksmi (man tā bija trešā) iepazinos ar jauniem cilvēkiem, protams francūžiem, bija pat tādi smieklīgi momenti, kā mans viens franču puisis teica, kad tas otrs franču puisis uzvedoties kā īsts francūzis. Tad es sāku domāt, vai tik viņi abi tā neuzvedās. Nogaršoju tā saucamo spāņu desu, tā bija garšīga, nav ta kā tās Latvijā nopērkamās lielveikalos, šī bija garda :) Pēc tam devos iedzert tēju pie drauga, dievinu to. Tā ir ar speciālo piedevu tējai no Palestīnas, kaut kas līdzīgs piparmētrai, bet stipri labāka un gardāka. 

Šodien biju uz franču valodas, kursiem, kur kā parasti, saputroju visu,  kad man uzdod jautājumu, būtu labi ja tā visa gramatika, kaut kā iespiestos galvā un rastos, kaut mazākā sapratne. Darbiņā viss, kā parasti, šodien vismaz bija siltums, jo pēdējās divas dienas darbā bija auksti, jo kaut kas ar apkuri mums notika, tā kā nācās izmantot elektriskos sildītājus. Šodien atvērās Ziemassvētku tirdziņš, domāju, kad brīvdienās būs jāpastaigā, jāpaskatās,  ko tad Franči pārdod uz Ziemassvētkiem, protams ja lietus nelīs. 



P.s. Ou, tikko pamanīju, kad šodien ir jau iestājies PIRMAIS decembris, nu labi, jau otrais ! Woho, foršas sajūtiņas, tik nezinu kādēļ  :D


J'aime ------->

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru